Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Thaharah I

Thaharah aya dua   :

1. Thaharah Dhahir

2.  Thaharah Batin

Thaharah dhahir aya  opat :

1. Wudlu :  ngahilangkeun hadas leutik.

2. Adus  :   ngahilangkeun hadas  gede

3. Tayamun :  gaganti wudlu jeung adus lamun euweuh cai.

4. Ngaleungitkeun najis

Alat susuci aya opat :

1. Cai

2. Batu   atawa  sabangsa batu   atawa  sabangsa anu keusrak-keusrak, khusus pikeun qodlo hajat  (micen atawa  kahampangan)

3. Taneuh

4. Alat paranti nyamak kulit.

Ari Cai anu shah dipake susuci  nyaeta     cai mutlak, lain cai  anu musta’mal (cai saeutik urut make), lain cai anu kacampuran ku anu matak ngarobahkeun  kana   ngaranna cai, contona seperti robah ngaranna jadi cai   sirop, cai   kalapa, cai honje, jeung sajabana.

Cai saeutik kakeclakan najis sanajan  satetes, tetep jadi najis (mutanajis)             sanajan katingalina mah masih herang, can barobah.

Ari Thaharah batin aya dua :

1. Ngabersihkeun hate tina munafik, musyrik, tahayul jrrd.  Eta diterangkeun dina bab Ilmu Tauhid.

2. Ngabersihkeun tina sikap hirup anu  hina, contona : ujub , ria, takabur, sirik pidik, jail kaniyaya, teu kaopan, pundungan, gede amek, poyokan jrrd. Tah eta diterangkeun dina Ilmu Tasauf.

Belum Ada Tanggapan to “Thaharah I”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: