Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Balukar Ngabohong

Pang gedena bahaya  dina lisan nyaeta  ngabohong.

Ngabohong nyaeta ngabejakeun perkara  anu teu sesuai jeung kamyataanna, nyaritakeun euweuh  padahal aya, nyebutkeun aya pada kanyataan euweuh, ari anu aya disebut euweuh, ari anu euweuh disebutkeun aya.

Ari ngabohon  bertentangan jeung kaimanan. Jalma anu sok ngabohong, nandakeun kaimananna lemah. Kudu cangcaya ka jalma anu remen bohong.

Ngabohong jadi tanda  pikeun  jalma  anu teu iman  kana  ayat-ayat   Alloh.

Bohong ngaku iman lamun masih keneh resep ngabohong.

Ngabohong  anu jadi matak nimbulkeun datang laknatna Panbgeran Anu Maha Rohman.

Kusabab kitu, maka bakal datang laknat Alloh ka jalma tukang ngabohong.

Maka sing saha jalma anu hayang katibanan laknat Alloh, pek ngabohong.

Jalma anu tukang ngabohong  bakal sangsara di dunya, teu dipercaya ku jelema,  meunang laknat Alloh, ari di akherat pitempateunna naraka.

Dawuh Rosululloh :  ”Satemenna ngabohong teh nuduhkeun kana kalacutan, ari kalacutan nuduhkeun kana naraka…..”

Belum Ada Tanggapan to “Balukar Ngabohong”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: