Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Cai Loba Jeung Cai Saeutik

Ari Cai aya dua bagian :

  1. Cai loba

Ari anu disebut cai loba nyaeta cai anu ukuranna dua qullah atau leuwih.

Ari cai ukuran dua qullah nyaeta 500 Kati  kalawan kati nagara Bagdad..

Ari di urang  mah,  di Indonesia  kira-kira 12 blek kaleng

Aya oge anu nyebutkeun lamun ukuran cai dina bakmah nyaeta  :   kapanjangna 62,5  cm X  kagigirna  62,5  cm  X   kaluhurna 62,5  cm.

  1. Cai saeutik

Ari anu disebut saeutik nyaeta  cai anu kurang tina dua qullah.,seperti saember atawa baskom.

Bedana cai anu loba jeung anu saeutik dina  cara ngahilangkeun najis, hadas atawa dipake susuci nyaeta :

Lamun make cai anu saeutik carana  :  Caina kudu dikucurkeun kana najis anu dikumbah tea, ulah  diasupkeun perkara anu kanajisan kana cai anu saember  atawa sabaskom  tadi.  Sabab lamun perkara anu kanajisan diasupkeun kana cai anu saember atawa sabaskom, maka caina jadi mutanajis, teu sah susucina.

Conto  :  Di WC  panyiuk teh ragrag keuna kana najis  sedeng ari cai dina bak kurang tina dua qullah. Panyiuk kudu dibersihkeun heula, ulah langsung  dianclomkeun kana bak ,dipake nyiukan cai .  Panyiuk anu kanajisan tadi jadi nganajisan kanu cai anu aya dina bak anu kurang tina dua qullak. Cai anu aya dina bak jadi mutanajis.

Atawa lamun urang nyeuseun pakean. Si pakean teh dibersihkeunna ulah dianclomkeun  dina saember. Sabab , cai anu saember teh jadi mutanajis. Anu sakuduna , dibersihkeunna teh caina dikucurkeun kana pakean anu rek dibersihkeun.

Belum Ada Tanggapan to “Cai Loba Jeung Cai Saeutik”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: