Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Rupana Najis

Rupana Najis
Hari ini jam 23:28
Ari rupana najis aya tilu :

1. Mukhofafafh
2. Muitawasithah
3. Mughaladlah

Ari najis mukhafafah nyaeta najis cai kiih budak lalaki anu umurna kurang ti dua tahun anu kadaharanna cai susu wungkul.

Ari najis mutawasithah aya dua bagian :

a. Mutawasithah ainiyah : najis anu aya rupa, ambe, jeung rasa

b. Miutawasithah hukmiyah : najis anu teu aya rupa, ambe, jeung rasa.

Ari najis mughaladlah nyaeta najis anjing jeung babi.

Cara ngabersihkeun :

1. Najis mukhafafah nyaeta cukup kungucurkeun cai ngalindih eta cai kana najisna.
2. Najis Muatawasithah ainiyah nyaeta dikumbah ku cai anu suci tur nyucikeun sing nepi ka henteu aya rupana, rasana, jeung ambena. Ari najis hukmiyah mah cukup bae ku ngucurkeun cai kana eta najis
3. Najis mughaladlah nyaeta Mimiti miceun jentulna eta najis, tulus dikumbah ku cai anu suci tur nyucikeun kalawan trujuh kali, anu salahsahijina make taneuh.

Anu kaasup najis teh diantarana deui nyaeta :

1. Perkara anu matak ngamabokkeun anu sabangsaning cair , seperti ganja anu baseuh, arak, jeung sajabana.
Ganja garing teu kaasup najis, kecuali lamun dibaseuhan. Tapi lamun didahar hukumna haram.

2. Bagong jeung anjing eta dua hewan anu diharamkeun ngadaharna , jeung kaasup najis lamun baseuh.
Anu kaasup najisna teh anakna jeung katurunan bagong jeung anjing. Najisna teh sakabeh badanna, buluna, tulangna, dagingna, getihna, pokokna sagala-galana.
Sakur-sakur anu hirup eta suci kecuali anjing jeung bagong anu baseuh, kecuali lamun duanana garing.

3.Bangke
Anu dimaksud bangke nyaeta sakur-sakur hewan anu paeh teu kapeuncit heula atawa anu dipeuncit tapi dipeuncitna lain dipeuincit kalawan dipeuncit anu syah dumasar kana syara, kecuali lauk jeunbg simeut.

Sakur-sakur bangke sakabehna najis, kecuali lauk cai jeung simeut.
Henteu najis bangke anu halal didaharna.
Bulu domba haram dipake baju lamun buluna tina domba anu geus jadi bangke.
Halal dipake sajadah tina kulit domba anu jadi bangke, lamun saacanna kulit eta teh disamak heula.

4 . Getih
Sakabeh getih najis.

5. Utah

6. Perkara anu kaluar tina dua palawangan, boh palawangan hareup kecuali mani, atawa palawangan tukang, sanajan anu kaluarna teh anu henteu ilahar kaluarna, conto : kaluar kaleci, kaleci jadi najis, sabab kaluarna tina palawangan tukang.

7. Bagean hewan anu hirup, anu misah tina anggota badanna, seperti : aya hewan anu potong tulangna, tulangna misah jeung badanna. Tah eta tulang teh najis. Sabab tulang anu misah teh dianggap/kaasup bangke.

Teu kaasup najis , bagian hewan anu misah tina hewan anu halal didaharna, seperti sabangsa ning bulu hayam, bulu domba, ciduh, kesang, anu sok dijadikeun misik.

Diperbarui 16 menit ya

Belum Ada Tanggapan to “Rupana Najis”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: