Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Bab Wawadahan

Hari ini jam 11:57 | Sunting Catatan | Hapus
Meunang make wawadahan tina kayi atawa salian kayi anu suci seperti tina beling, duralek, poslen, daun, seng jeung sajabana, iwal wadah tina emas jeung perak kawewe koma lamun keur lalaki. Conto wawadahan anu teu meunang wadah cela tina emas atawa perak.

Terus teu meunang oge nambal wawadahan ku emas atawa perak, boh saeutik sumawonna loba. Iwal lamu bener-bener butuh kacida nambal ku emas atawa perak atawa lamun seug eta wawadahan teh moal bisa ditambal iwal lamun ditambalna ku emas atawa perak. Eta oge lamun butuhna nambal ku emas teh, lamun butuhna ngan saeutik sarta eta wawadahan teh ngandung kapentingan anu kacida.

Anu matak teu meunang teh diantarana :

1. Eta daripada emas atawa perak dipake saukur keur wawadahan, anu teu boga manfaat anu gede, anu teu sapira kagunaannana.

Padahal lamun seug emas atawa perak teh dijual atawa ditukerkeun kana duit, bakal kacida lobana.

Duit anu loba teh tuluy dipake modal, keur ngembangkeun usaha atawa mere modal kanu rek usaha atawa nyieun pabrik, tangtu bakal loba jelema anu bisa ditulungan , bisa nginjeumkeun modal kanu usaha atawa ngagawekeun ka jalma anu can boga pagawean.

2. Ngajaga sak wasangka tinu lain, atawa ngajaga perasaan jalma miskin, ulah nyolok mata bunceulik pikeun jalma anu teu mampu.

Ulah abong-abong loba duit, sagala wawadahan teh beak kadaek dijieun tina emas atawa perak.

Ari loba duit mah meuning oge dibagikeun atawa diinfakeun atawa dishaqahkeun atawa naon bae bahasa anu mernah oikeun nu kitu.

Sigana mah pamere anu beunghar bakal disuhun dina ubun-ubun , bakal nunuhunan da kituna teh anu miskin kacida perluna.

Disunatkeun pikeun jalma muslim nutupan wawadahan kalawan ntupan anu matak katutupan wawadahan, euweuh anu matak bakal asup kokotor atawan sato hewan atawa najis ka jero eta wawadahan.

Eta mah ditutupanna rek kututupna, atawa anu lainna anu bakal bisa nutupan kana eta wawadahan, boh ti beurang atawa ti peuting.

Belum Ada Tanggapan to “Bab Wawadahan”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: