Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Ngarehab Madrasah

Madrasah mimiti dijieun taun 1917 kualpukahna Mama Ajengan Sulaeman. Wangunanna madrasah aya dina tanah waqaf ti Haji Asfari. H. Asfari ngawaqafkeun ka Mama Ajengan Sulaeman pikeun pasantren.
Umur eta madrasah dina taun ayeuna nyaeta 94 taun, Kusabab geus kolot umur eta madrasah aya pantesna lamun direhab.
Pangpangna mah ku kadorong ku hariwangi ambruk nalika budak geur diajar . Oge kadesek ku ngabutuhkeun ruang pikeun barudak dialajar.
Atuh , teu bisa menye deui, euweuh pikeun nyieun alesan deui.
Bari sanajan kas teh gening teu pati asupan , ari nyokotan mani remen. Tapi dalah dikumaha atuh, geus kieu buktina. Tinggal ayeuna mah usaha satekah polah sangkan ngawujud mangrupa madrasah deui, paling saeutik sacara sederhana poteahkeun papakas anu aya, nya ari beh dituna mah madrasah anu pantes dipake keur ruang keur di ajar.
Tah kulantaran kitu, mangga anu bade , disyogikeun rohang kanggo ,idamel ka saean, mang rupi naon bae anu sakintenna tiasa dilarapkeun kanggo ngarengsekeun eta wangunan. Wilujeung ka anu bade. Kacida diantos-sabilulungannana. Tiasa nelepon ka nomer 022 6864212.

Belum Ada Tanggapan to “Ngarehab Madrasah”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: