Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Ciri Ustadz Urang Desa

1. Tarangna aya hideungan saeutik, tapak bakating sok sujud wae.
2. Beungeutna beresih , sok rajeun serab lamun ningalina , bakat ning herangna.
3. Kalolobaanna sok make sorban,lamun solat atawa mere ceramah.
4. Sok make kopeah , boh kopeah haji atawa kopeah hideung.
5. Lamun ka Undangan sok make baju koko bari make kopeh, da rajeun sok dititah ngado’a
6. Di imahna sok aya perpustakaan leuleutikan kalolobaan bukuna the buku agama anu sok diajdikeun rujukan lamun nyieun materi khutbah atawa dimana aya anu nanya masalah agama.
7. Lamun usum mayar zakat fitrah sok jadi anu ngurusna sakaligus jadi mustahikna.
8. Lamun teu jadi imam masjid minimal jadi pangurus dkm masjid atawa mi\ushola
9. Jarang anu jadi pagawe negeri, kalolobaanna tukangh dagang, nurutan Rosul cenah. Atawa jadi tukang tani, maro ti ahli masjid atawa masyarakat anu beunghar anu jadi tatanggana.
10. Pamajikanna kalolobaanna make tiung anu buni, tara anu ngaleupeut.
11. Pamajikanna biasana pernah jadi santri atawa pernah diwurukan ku ayeuna jadi salaki.
12. Ari besanna loba anu jadi ustad atawa calon ustad atawa guruna ustad.
13. Ari mitohana aya anu jadi ustad atawa jadi guru ustad atawa murid ustad., atawa babaturan ustad berjamaah di masjid atawa di majlis ta’lim.
14. Jarang anu boga mobil , paling oge boga motor atawa sapedah.
15. Tara boga taneuh anu lega, da jarang bpga duit anu loba.
16. Anakna the sok disakolakeunna the ka RA, MI,MTs.,Aliyah , Ka Pasantren jarang anu neruskeun ka sakola sekuler.
17. Sok jadi pananyaan masalah agama atawa masalah panyakit.
18. Ari lebaran loba anu datang anak didikna, teu kolot teu budak babarengan silaturahmi kanu jadi guruna.
19. Kahirupanna sederhana, tarabet poya-poya.
20. Ari di masyarakatna sok kapilih jadi pengurus MUI
21. Unggal aya anu maot sok jadi tukang ngurus jenazahna, ti mimiti ngamandian, , ngabungkus ,nuolatan, jeung nguburkeun.
22. Ari tahlilan sok jadi komandanna , anu mimpin tahlilan.
23. Sok meunang amplop tinu boga hajat, tinu meunang musibah.
24. Terkadang aktiv di sababaraha organisasi sosial
25. Aya anu jadi mubaligh ,sok marema lamun usum muludan jeung rajaban atawa lamun usum ngawinkeun.
26. Rata-rata di imahna loba barudak anu ngaradon ngaji bari tara make tarip , seperti asup ka bioskop, dipariksa dokter, miluan kursus, jrrd. Jeung tara meunang tunjangan ti pamarentah, da can aya aturannana.

Belum Ada Tanggapan to “Ciri Ustadz Urang Desa”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: