Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Gajih Beak Alatan Nawur Hutang

Ceu Royal ngadongeng ka babaturanna dina wanci lalangse tina gawena di pabrik. Kieu diantara dongengna :

Duh kaduhung teu tibabareto ngajar budak teh. Geus dua kali heunteu naek kelas. Eta we, ongkoh disebutna kelas opat , ari tatambahan anu handap wae oge can bisaeun. Naha iyeu teh kusabab belet atawa kusabab teu digecek tibabareto atawa telat ngadidik.

Rumasa kuring ti bareto kurang perhatian ka anu jadi budak teh. Budak indit sakola, kuring indit gawe, nyakitu oge bapana saruwa neangan nafkah, anu jadi kawajibannana. Ari panggih jeung anak sorangan pasosore, nalika budak balik ulin. Balik ulin budak capeeun nyakitu oge ,kuring jeung bapana . Ari aya waktu budak dimandian lamun kacida cape teu bisa nolak hayang sare komo lamun lalungse mah.teu karasa rajeun sok kasarean dina korsi. Kalakuan kitu teh saruwa jeung bapana.
Boro-boro ngajar budak ngamandian oge jarang pisan.

Bareto matak kuring gawe supaya bisa nambahan panghasilan. Ari pek gening angger wae panghasilan teu nambahan kacida, ngan saukur nambahan cape. Gajih unggal bulan ngan cukup keur mayar hutang ka warung tatangga urut budak nganjuk jajan atawa nganjuk deungeun sangu.
Biaya sakola tempolanna mah teu kabayar, nombakan unggal bulan. Angot ari buku-buku pelajaranna mah teu katawur-tawur .
Duit gajih beak salian keur kabutuhan barang daharna budak oge keur mayar ongkos jeung nawur urut dahar di pabrik.
Ari boga gajih beak keur make meuli alat kacantikanna, meulian parabot rumah tangga, nyicil barang-barang elektronik jeung ngiridit motor anu sapopoena dipake ka tempat pagawean.

Gajih kuring jeung gajih salaki beak, teu bisa dipake nyakolakeun barudak. Da puguh gening barudak kalahka siga anu teu hayangeun sakola . Alalesanna era ku pihak sakola geus lila teu mayar cicilan jeung uang spp sasabulanna.
Barudak katinggaleun pelajaranna, da geus lila heunteu sakola, anu antukna mah sama sakali teu daekeun sakola, anu padahal anu nomer ka hiji karek kelas 3 SMP, nomer kadua karek kelas opat SD. Duanana aya di imah sapopoena cicing diajar di hareupeun TV, da euweuh deui pacabakanna .

Kuidu kumaha atuh ari kuring. Ari rek eureun digawe di pabrik geus kagok meakkeun kontrak .Jeung deui naha ngajamin kuring bisa leuwih bahagia lamun kuring sapopoe terus-terusan cicing di imah. Naha kuring ayeuna bisa ngomean kasalahan kuring bareto, anu akibatna ayeuna budak jadi korban. Naha budak anu geus kaayaan kitu bisa diomean ku kuring. Ah, enya jadi matak bingung.

Tapi sanajan kitu meureun, kuring bisa kudu leuwih iyatna, kahareup mah ulah nepika gajih beak teu puguh, beak nedunan hawa nafsu, nedunan kahayang anu teu pati penting. Anu sigana mah leuwih penting ngabiayaan anak ti batan meakkeun kahayang hawa nafsu. Gening da ari nurutkeun hawa nafsu mah teu tamat-tamat. Geus kacumponan anu hiji , torojol hayang anu lain, tuluy hayang duei anu anyar. Terus wae kitu, teu wareg-wareg. Duh Gusti, hampura kuring.

Belum Ada Tanggapan to “Gajih Beak Alatan Nawur Hutang”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: