Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Naon Bet Ebat Mikiran Makhluq

15-10-2010

Lain pagawean manusa
Lain kahayang manusa
Lain kakuatan manusa
Manusa moal kaduga
Manusa ngan boga kahayang
Manusa ngan boga nafsu
Manusa moal bisa neleman
Sagala anu kajadian
Manusa ngan saukur pasrah
Teu boga nanaon
Teu boga kakuatan keur ngalawan
Dibatas kahalang ku kamampuan
Kamana , dimana, kumaha, bakal kumaha,
Bet remen teu kajawab
Kabingung anu angot datang
Datang nyalampeurkeun
Ngan sorangan anu nandangan
Batur moal karasaeun
Ku sorangan dirasakeun
Ulah loba minamgsaraya ka manusa
Manusa teu boga nanaon
Nanaon ngan Anu Pangeran
Pangeran Pang Apalna Nanaon
Ulah bet percaya ka manusa
Manusa teu boga nanaon

Pantes hate panas,
Ngagebur teu eureun-eureun
Da masih keneh percaya ka manusa
Padahal manusa loba bohongna
Manusa loba nguciwakeun
Manusa loba dolimna
Manusa teu bisa jadi kakuatan
Manusa lain tempat panyalindungan
Sanajan diri sorangan manusa
Manusa ulah mangeranan ka manusa
Manusa mangeran ka Pangeran
Anu ngatur sagala urusan manusa
Pantes anjeun loba kabingung.
Lamun masih keneh mangeran ka manusa

Teu salah lamun seug datang teu geunah
Da anu dipikiranna makhluk
Makhluk matak mawa kagorengan
Makhluk matak mawa kamaksiatan
Makhluk matak mawa loba kapanasaran
Makhluk matak mawa barewit pikir
Makhluk ngan saukur ngaramekeun
Mikir makhluk teu matak nemtremkeun
Da lain makhluk anu bakal nemtremkeun
Makhluk remen ngaberewitkeun
Makhluk loba nimbulkeun papaduan
Makhluk loba anu jadi fitnah
Teu seutik nepika silih paehan
Teu saeutik kalahka nimbulkeun peperangan
Teu saeutik kalahka silih mumusuhan
Teu saeutik kalahka ngacaukeun
Teu saeutik kalahka ngaburantakkeun
Teu saeutik kalahka silih ruksak
Matak lain makhluk anu jadi tujuan
Tapi, ridlo Pangeran anu dipuhit
Naon bet mikiran makhluk?

Naon bet baluweng
Naon bet pondok hareupan
Naon bet kudu mundur
Naon bet ngelehan
Naon bet putus asa
Naon bet kabur
Naon bet teu geunah
Naon bet teu sumanget
Naon bet teu genah cicing
Naon bet geringan
Naon bet teu puguh
Naon bet babarian
Naon bet pundungan
Naon bet teu kaopan
Naon bet teu payaan
Naon bet teu tenang
Naon bet teu jigrah
Naon bet kabitaan
Naon bet ngahahayang
Naon bet elodan
Naon bet ngedul
Naon bet teu sumanget
Naon bet sirik
Naon bet ambek
Naon bet cicing
Naon bet hese sare
Naon bet lemah
Naon bet euweuh tangan pangawasa
Naon bet sieun
Teu kudu, lamun bener ngaku iman
Ka Anu nyieun ieu nanaon.

5-10-2010

Baliung

Duh … kacida hareengna
Teu puguh rarasaan
Loba tatarucingan anu tumiba
Duh… karasa baliungna
Kudu kumaha atuh ari kuring
Kieu salah kitu salah
Kieu lain kitu lain
Hate teu geunanh cicing
Inggis aya balukar anu teu dipikahayang
Duh Gusti… tangtayungan diri abdi
Kiatkeun . tiasakeun mayunannana

Belum Ada Tanggapan to “Naon Bet Ebat Mikiran Makhluq”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: