Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Hayang Sakola teu Boga Biaya

“Budak teh ari kapinteranna mah teu pati,tapi bet keuyeng hayang neruskeun sakola ka SMK. Sanajan bari kaayaan bapana bati ning kieu.Euweuh pangaboga, kaayaan tanpa daksa, ari pagawean ngan saukur kuli mencetan atawa bati ngamen. Kitu oge ngadagoan tempo,tempo aya tempo euweuh.
Dina ayana heunteu sabaraha,da gening seseringna mah ngan cukup saukur keur meuli beas jeung lauk asin. Ari tempo euweuh atawa kurang ngan saukur bisa nganjuk,kitu oge lamun leah anu mere nganjuk. Ari euweuh-euweuh teuing mah anu mere nganjuk,kapaksa we kudu ngegel curuk.
Ayeuna, ieu budak teh pagaweanna ngalamun. Ari ditanya tara pati ngajawab,jamedud murukusunu, kalahka ngajengkat indit bari siga anu amek.
Duh, kudu kumaha atuh ari kuring” Mang Aksa nyaritakeun anakna ka babaturannana.
“Enya, lamun kuring boga duit siga dipimilik ku Gayus, da moal lebar nyakolakeun barudak anu teu boga biaya. Barudak di sakolakeun saluhur-luhurna,komo lamun boga utek encer bari keyeng hayangna. Ngan hanyakal we kuring nasibna saruwa jeung Mang Aksa.” ceuk mang Enge bari noel Mang Aksa.
“Lain nya,ari anu barareunghar diurang saruwa teu, cita-citana jeung Mang Enge.” Ibal nyeletuk bari gek we diuk gigireun Mang Aksa.
“Teuing atuh, da cenah mah anu beunghar teh ngurangan.Sabab anu miskinna nambahan.
Jeung deui ari anu beunghar diurang mah loba hutangna. Enya ,ari urang mah boga hutang teh ngan saukur keur meuli beas,tarasi, atawa nganjuk bako,kaperluan saeutik. Ari maranehannana mah keur meuli mobil atawa imah atawa keur usaha.” Mang Ajib nempas.
“Ulah kitu, boa-boa sanajan boga hutang oge hayangeun mantuan anu miskin anu hayang sakola. Da nyieun kahadean mah teu kahalangan ku boga hutang. ” jawab ibal.
“Ari kuring mah ngan bisa pasrah. Ngan sanajan kitu,mugia wae pamarentah mere duit keur nyakolakeun budak,heunteu ngan saukur mere beas raskin.” ceuk Mang Aksa bari ngaleos ninggalkeun babaturannana.

Belum Ada Tanggapan to “Hayang Sakola teu Boga Biaya”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: