Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Omzet Warung Ngurangan

Wawarungan teh geus aya 16 taunna, tapi karek taun ayeuna anu karasa ripuhna anu kaalaman dina wawarungan . Bareto mah tiap poena teh meunang lima ratus rebu nepika sajutana. Na ari ayeuna ngan saukur meunang 250 rebu, bari kesel ngadagoannana. Padahal harga-harga keur marurah teu kawas ayeuna marahal. Naha iyeu teh kusabab lobana mini market atawa kusabab naon? Nya pisan , harita mah can aya mini market.
Lamun seug , enya, geus dholim mini market teh.
Tapi mini market moal aya lamun pamarentah heunteu ngaizinan. Ayana mini market dizinan ku pamarentah. Lamun mini market geus dholim naha pamarentah oge geus dolim ka rakyatna anu leutik. Ari mini market mah rakyat anu beunghar , malah ceunah kacampuran jeung urang batur, bangsa deungeun-deungeun anu nyimpen saham di urang. Da gening anu dijualna oge loba produk baturan, alin poduk urang. Da urang mah , sabangsa ning como, misro, bugis, bala-bala, leupeut, gorengan , cendol , cingcau, bajigur, boboko, kojong, hihid, jeung sajabana euweuh didagangkeun di mini market teh. Sok wae buktikeun, lamun butuh eta kabeh moal manggihan di mini market mah.
Lamun anu didagangkeun di mini market produk luar , lain poduk urang, meureun sarua eujeung ngamajukeun produk deungeun-deungeun, ngasapirakeun produk bangsa pituin. Ari nyieun kahadean mindeung ti bangsa urang sorangan, da gening ari bangsa batur mah hare-hare. Komo lamun muludan , Rajaban, Muiharaman, sigana teh teu hayangeun maranehna mah ngabantu mere bantuan atau ngasponsoran. Tah lamun acara hura-hura kahayangna maranehna jadi sponsorna.
Geus meureun nasib urang mah kudu kitu. Tapi ketang, sanajan omzet ngurangan oge, mugia atuh sing barokah, saeutik cukup loba nyesa.

Belum Ada Tanggapan to “Omzet Warung Ngurangan”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: