Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Bati Silahturahmi Sareng Wargi

KH. Syarif bin Akumubin dilahirkeunna di Kadu Gedong, Batulingga, Rocek, Pandeglang, Banten. Gaduh wargi anu saibu di Soreang , jenenganna KH. Abdul Karim bin Pangeran Seto Wangsa Diningrat, anu saibu sarama di Rocek, Pandeglang, Banten jenenganna KH. Makil bin Akumubin .

Aranjeunna masih katurunan Pangeran Muhammad, Pangeran Haji dugika Syeh Maulana Mansyur Cikadueun.

KH. Abdul Karim nuju jumenengna , katelah Pangeran Wangsa Yudha atanapi Pangeran Wangsa Diningrat.
Naon margina KH. Abdul Karim disebat/ditelah Pangeran Wangsa Yudha atanapi Pangeran Wangsa Diningrat.?
Kumargi nuju anomna , anjeunna kantos ngiring berjoang sareng Imam Pangeran Diponogoro., Sultan Agung Tirtayasa.
Ramana KH. Abdul Karim nyaeta Pangeran Seto Wangsa Diningrat .

Ari wargina KH. Makil , diantawisna :
a. KH. Isam putra Syeh Abdul Ghani . gaduh pasantren di Batu Lingga, Rocek, Pandeglang, Banten. Malih mah putrana KH. Syarif , nyatana KH. Sulaiman kantos ngiring janten santri , ngiring tholabul ilmi ngaos ka KH. Isam di Pasantrenna.
b. Lurah Findi Hasan Musthofa, linggihna di Batu Bantar , Rocek, Pandeglang, Banten. anu katelah Lurah Koboy atanapi Lurah Jago. Katelah kitu, kumargi ari anjeunna sateuancanna janten Lurah mah kantos janten Jawara di Lampung sareng di Jakarta nyaeta di Cililitan sareung di Tanjung Priok.
c. Ibu Uci linggihna di Batu Lingga, Rocek, Pandeglang, Banten.
d. Ibu Mae linggihna di Serang, Banten.
e. Bapa Eman Sulaeman
f. Bapa Ace, anjeunna Jawara di kampungna. Kaistimewaan bapa Ace diantawisna tiasa lebet kana liang konci.
g. Ki Anggung, linggihna di Jl. Taman Cibunut Utara, Jakarta. Anjeunna gaduh kayakinan yepeng agama Siliwangi. Diantawis putra anjeunna nyaeta Ibu Pipih.
h. Ki Abeng, linggihna di Bsndung. Gaduh putra Ir. Nawawi, linggihna di Jl. Buah batu , Bandung. Bapak Rahmat Safei anu linggihna di Bogor.

KH.. Abdul Karim pupusna taun 1942 dina lahunan Ni Epon, ibuna pa Tasdiq di Soreang. Dimakamkeunna di Pasir Soreang.

Gening kitu, ari daek silahturahmi mah jadi apal ka wargi-wargi , heunteu paremen ober teuing.

Belum Ada Tanggapan to “Bati Silahturahmi Sareng Wargi”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: