Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Mama

KH. Sulaeman katelahna teh Mama Batujajar, nuju anomna sok disebat Dedeng. Nuju anomna , kantos aktif sareung Paguyuban Urang Banten anu aya di Bandung disebatna Tirtayasa.

Santri Mama aya anu katelah Mama Warung, Mama Pondok, sareng Mama Bedog.

Ari anu katelah Mama Warung nyaeta KH. Syarif., margina anjeunana kagungan warung. Ari warungna aya di payuneun Pasar Batujajar ayeuna mah di warungan kuputuna nyaeta saderek Ade jeung saderek Ence. Sanaos parantos sepuh oge masih sumanget tholabul ilmina, tara bet bolos ngaos ka Mama Batujajar. Mama Batujajar teh putuna Mama Syarif.

Ari Mama Pondok nyaeta Mama Sumadipraja, ramana Emi (Geurhana Mama Batujajar/KH.Sulaeman).. Kasebat kitu , margina anjeunna sanaos parantos sepuh , tapi masih keneh resep calik di pondok , janten santri. Ajeunna alimeun pisan upami dipiwarang kulem di bumina Mama Batujajar , kahoyongna kulem di pondok nyarengan santri.

Ari Mama Bedog nyaeta Mama Maksudi. Anjeunna katelah Mama Bedog, kumargi anjeunna pakasabanna ngicalan bedog di Pasar Batujajar. Ari tholabul ilmina rajin pisan, tara bolos sanaos nuju marema icalannana. Ari waktosna ngaos mah warungna teh ditutup atanapi diwiatkeun ka bojona atanapi ka anu sanes.

Mama Syarif (Mama Warung) kantos janten Lurah Galanggang.Kumargi kitu, urang Banten anu masih keneh aya kawargian ari nganjang ka Bandung khususna ka Batujajar, nyebatna bade ka Galanggang.

Belum Ada Tanggapan to “Mama”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: