Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Naon Bet Mikiran Makhluq?

Manusa teu boga nanaon

15-20-2011
Pantes hate panas,
Ngagebur teu eureun-eureun
Da masih keneh percaya ka manusa
Padahal manusa loba bohongna
Manusa loba nguciwakeun
Manusa loba dolimna
Manusa teu bisa jadi kakuatan
Manusa lain tempat panyalindungan
Sanajan diri sorangan manusa
Manusa ulah mangeranan ka manusa
Manusa mangeran ka Pangeran
Anu ngatur sagala urusan manusa
Pantes anjeun loba kabingung.
Lamun masih keneh mangeran ka manusa

Teu salah lamun seug datang teu geunah
Da anu dipikiranna makhluk
Makhluk matak mawa kagorengan
Makhluk matak mawa kamaksiatan
Makhluk matak mawa loba kapanasaran
Makhluk matak mawa barewit pikir
Makhluk ngan saukur ngaramekeun
Mikir makhluk teu matak nemtremkeun
Da lain makhluk anu bakal nemtremkeun
Makhluk remen ngaberewitkeun
Makhluk loba nimbulkeun papaduan
Makhluk loba anu jadi fitnah
Teu seutik nepika silih paehan
Teu saeutik kalahka nimbulkeun peperangan
Teu saeutik kalahka silih mumusuhan
Teu saeutik kalahka ngacaukeun
Teu saeutik kalahka ngaburantakkeun
Teu saeutik kalahka silih ruksak
Matak lain makhluk anu jadi tujuan
Tapi, ridlo Pangeran anu dipuhit
Naon bet mikiran makhluk?

Naon bet baluweng
Naon bet pondok hareupan
Naon bet kudu mundur
Naon bet ngelehan
Naon bet putus asa
Naon bet kabur
Naon bet teu geunah
Naon bet teu sumanget
Naon bet teu genah cicing
Naon bet geringan
Naon bet teu puguh
Naon bet babarian
Naon bet pundungan
Naon bet teu kaopan
Naon bet teu payaan
Naon bet teu tenang
Naon bet teu jigrah
Naon bet kabitaan
Naon bet ngahahayang
Naon bet elodan
Naon bet ngedul
Naon bet teu sumanget
Naon bet sirik
Naon bet ambek
Naon bet cicing
Naon bet hese sare
Naon bet lemah
Naon bet euweuh tangan pangawasa
Naon bet sieun
Teu kudu, lamun bener ngaku iman
Ka Anu nyieun ieu nanaon.

Belum Ada Tanggapan to “Naon Bet Mikiran Makhluq?”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: