Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Ngabelaan Hayang Sehat

22-12-2010

Saha nu hayang gering
Saha nu hayang susah
Da , euweuh jelemana
Kahayang mah sehat salilana

Ngabelaan ngajual sagala-gala
Anu aya, anu bisa dijual
Nepika nganjuk ngahutang
Nyumputkeun rasa kaera
Ngabelaan ninggalkeun kahobi
Ninggalkeun pakasaban
Ninggalkeun ka tunduh
Ninggalkeun kacape
Ninggalkeun kaharoream
Da puguh , ngabelaan hayang sehat

Sing horen hayang sehat teh, mahal
Euweuh rumah sakit anu greatis
Euweuh dokter anu embung dibayar
Bari sanajan pasen miskin
Da gening obat mah kudu dibeuli
Euweuh obat anu greatis
Euweuh alat kasehatan anu gratis
Bari lamun euweuh alatna jeung obatna mah ,
Euweuh anu daek mariksana.
Ngadagoan –ngadagoan deui
Nepika aya brehna duit pamayar
Da cenah, ceuk kateranganna oge
Kudu aya buruh saacan kesangan
Jeung deui , sakola dokter teh mahal
Euweuh sakola dokter anu gratis
Jadi dokter teh ladang boborot olok duit
Da deuih, pamarentah mah can bisaeun pang mayarkeun.
Kusabab beak digarongan ku koruptor
Pikeun poya-poya, ngalajur hawa nafsu
Meakkeun duit rakyat
Kudu heula pang neangkeun anu daek mere sumbangan
Ari donatur , gening hese diteangna
Alatan neangan jarum di tengah lapang
Naha atuh teu boga duit mah , bet hayang gering
Naha atuh ari rumasa miskin mah, bet hayang dipariksa dokter
Jeung bet hayang asup ka rumah sakit.
Da eta mah, keur anu beunghar, anu boga jaminan keur mayarna.
Teuing atuh, bet gering atuh.
Mugi Gusti, nangtayungan .
Da , iwal Gusti anu nyehatkeun mah.
Jelama mah ngan saukur jiga.

Belum Ada Tanggapan to “Ngabelaan Hayang Sehat”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: