Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Santri Diajar Ngabangun

Mang Haji Ana boga pancen tugas ngabimbing santri dina perkara ngabangun. Santri aya anu diajar ngaduk, nyugu, nembok, masang bata, jeung sajabana.

Mama lamun ngabangun tara kudu diborangkeun ka pemborong. Ngabangun dilaksanakeun ku para santri dibimbing ku anu boga pangalaman ngabangun.

Ngerahkeun santri dibaturan ku tukang jeung laden anu geus jadi . Santri mah ngan saukur ngabantuan teu boga tanggung jawab anu pinuh. Dina sapoe ngan kabagian sababaraha jam pikeun mantuanna , kaselang ku waktu pangajian.
Sanajan kumaha wae oge , ari bab ngaji mah tara bet diliburkeun. Ba’da mgaji shuibuh jam 08. nan ngabantuan gawe, sagawe-gawe nepika waktu dhuhur. Shalat dhuhur dikudukeun berjama’ah jeung Mama. Saba’da shalat dhuhur diteruskeun deui mantuan gawe nepika waktu shalat ashar. Shalat Ashar berjama’ah diteruskeun ngaji sore di Masjid, nepika jam 4 atawa 5 sore.
Tah tidinya mah anu digarawe areureun , baralik ka imah-imahna . Santri oge aya anu sasapu diburuan aya anu marandi atawa marasak ngaliwet.
Lamun seug datang barang , geus ngaji peuting para santri dikerahkeun korpe ngangkutan barang ti jalan ka lokasi anu keur dibangun.

Tah dina korpe para santri raresep pisan bisa silih gogonjakan, itung-itung hiburan geratis.
Kacampuran atoh boga rasa arek disuguhan ku ajengan, opieun atawa ngaliwet babarengan jeung lurah santri.

Dina waktu-waktu anu kosong di pasantren, santri oge remen sok dititah ku masyarakat, pikeun mindahkeun barang bangunan ka tempat anu geus ditangtukeun. Ari dikokolaanna ku lurah santri dina migawena.

Eta ari masyarakat nitah sok ngaliwatan lurah santri. Lurah santri ngajakan santri anu seniorna. Digawe kitu lumayan sok meunang persenan tina anu nitah gawena. Hasilna sok dibagikeun ka anu digawe jeung sawarehna diasupkeun keur kas. Ari geus dina kas mah sok dipake naon we anu sakirana butuheun para santri, naha eta mah dibeulikeun keur alat olah raga atawa dibeulikeun keur kaperluan pasantren anu saeutik-saeutik. Seperti meuli bohlam, menerkeun pageur, menerkeun kran , atawa menerkeun anplipayer, sepeker jeung lain-lainna.
Ari anu nitahna ka perorangan mah tara bet dibikeun ka lurah santri, eta mah keur kabutuhan maranehna bae.

Tah masyarakat oge nepika sok nitah pang adukeun atawa pang nembokeun sagala, da katingalina maranehna geus barisaeun migawe kitu .komo lamu pagawean anu teu kuduh nitah ahli atawa tukang.
Kusabab kabiasaan kitu, nalika balik ka lemburna the maranehna jadi bisa migawe jadi tukang atawa jadiu ladenna.
Alhamdulillah jadi pakasaban maranehna sapopoe , nepika danget ayeuna pisan loba pisan santri anu geus jaradi alatan diajar di pasantren.

Belum Ada Tanggapan to “Santri Diajar Ngabangun”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: