Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Pamajikan Kabur

Tengah beurang , kira-kira pukul 11.30 aya anu datang , aparat Desa. Maksudna arek ngadaftarkeun jelema, anu umur 3,5 th, umur 4,5 th, jeung umur 72 th. ka Yayasan Sosial anu geus lila nampungan para du’afa.
“Pa, ieu bapa omo. tah ieu anu dua putrana. Kadieu teh aya maksad bade nepangan ketua Yayasan , bade ngalebetkeun ieu bapa sareung putrana ka Yayasan. Tah ieu , serat keterangan yen ieu bapa teh miskin.” ceuk aparat Desa anu nganteur rakyat miskinna ka tempat panampungan anu miskin.
“O…. mangga , ari kersa linggih di dieu mah. Mung sakieu buktosna. Tempatna oge matak teu pikabitaeun. Nya , urang sasarengan wae. Da, di dieu mah, tara bet ngaaya-aya. Batan sakieu , itikurih Yayasan saaya-aya. ” ceuk petugas yayasan.
“Hatur nuhun ,bapa. Abdi jeung pun anak parantos ditampi di dieu. Nuhunnnn pisan. Mugia kasaean bapa ditampi ku Alloh, kalayan pahala anu berlipat ganda.” bapa Omo nganuhunkeun.
“Sawangsulna. Mugia wae atuh bapa sareung putra bapa betah linggih di didieu. Insya Alloh, engke disakolakeun ka PG sareung ka RA, anu aya di yayasan.”
“Kumaha perkawis biayana? ”
“Ulah ngemutan biaya bapa mah. Pido’ana wae, mugia yayasan teh sing aya dina kamajeungan. Atuh Pamarentah, anu sok ngumpulkeun duit rakyat bisa mantuan kana perjalanan ieu yayasan, ulah hare-hare wae.”
“Naon, tara mantuan kitu pa?”
“Acan, meureun. Da ari dina undang-undang mah diurus ku pamarenah. Berarti pamarentah kudu mere ka yayasan. Lamun teu mere. meureun teu akur jeung undang-undang.”
“O.. kitunya pa.”
“Kanggo bapak , bade dimana, mangga milih! Bade di bumi panggung, bade di loteng, ngahiji sareung barudak. Mangga teu langkung.”
“Ah, bapa mah teu langkung yayasan, dimana bae asal tiasa mondok , ulah nepika di kolong jembatan.”
“Ke, pa, ari bojo bapa dimana? Naha parantos ngantunkeun? ”
“Manawi, bapa, bojo abdi teh , sanes pupus masih keneh jumeneng. Ngan duka kamana, badi mah teu terang. Naha ka Belitung ka lemburna, atanapi ngiring kacandak arus ka Saudi janten TKW. Dugi ka ayeuna abdi mah teu terang kamana pun bojo teh? Kabur meureun, pa! ”

Belum Ada Tanggapan to “Pamajikan Kabur”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: