Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Gajih PNS Unggah 7%

 

“Tad, ari ustad ngajar sadinten sabaraha kali ?” ceuk nu nanya.

 

“Ba’da shubuh, ba’da dhuha, ba’da dhuhur, ba’da ashar, ba’da maghrib, jeung ba’da iisya” ustad ngajawab, bari ngaregot cai kopina.

 

“Ceuk beja, gajih PNS naek 7%, ari ustad gajihna naek sabaraha persen?” ceuk anu nanya panasaran.

 

“Ceuk saha, ustad dibere gajih ku pamarentah. Ti iraha pamarentah mere gajih?” ustad heran.

 

“Ke, ari ustad naon atuh bet ngajar sagala, ari teu dibere gajih mah. Da guru oge anu PNS dibere gajih tapi loba anu ngedul. Pagawe Negri ongkos digajih tapi ngedul gawe bari loba anu korupsi?” anu nanya beuki panasaran.

 

“Ah, eta mah kumaha jelemana.,anu ngedul jeung anu korupsi mah. Da teu kabeh PNS ngedul jeung korupsi. Da ari ngajar mah lain karena gajih, karena Alloh. Alloh marentah kudu ngamalkeun elmu sanajan ngan saukur sahuruf. Kuring ngajar hayang ngamanfaatkeun elmu anu aya. Sugan wae, katarima, anu diajar bener-bener jadi jalma anu sholeh guna keur dirina, keur agama, jeung keur bangsana. Piraku ari nu sholeh mimpin ieu nagara, atawa para pagawena saroleh, bet teu maju ieu nagara teh. Rek kusaha deui ieu nagara dipajukeunna ari lain kuurang-urang anu urang ieu nagara, nu nyi cingan ieu nagara. Jadi presiden, prsiden anu sholeh, jadi guru, guru anu sholeh. Jadi PNS, PNS anu saroleh. Piraku presiden sholeh dolim, piraku sholeh bet mamatahan teu baleg. Piraku PNS anu saroleh bet korupsi.” Ustad nyeramahan anu nanya.

 

“Ke, tad ! ari guru anu digajih ngajar keur naon  tujuannana, naha saurua  jeung ustad tujuannana?” nu nanya nyaliksik.

 

“Pastina oge sarua keur minterkeun jeung nyolehkeun masyarakat nu jadi generasi bangsa. Ngan bedana  ari maranehna mah ngajar  digajih ku nugara, make duit rakyat. Ari kuring mah heunteu, da heunteu digajih  lain PNS, atawa anu ngajar anu teu dibere gajih. Sanajan sabenerna mah kuring oge butuh duit  keur ngabiayaan sakolah budak jeung keur risikona keluarga. Tapi ari teu meunang, naha kuring kudu menta ka pamarentah. Ah, kuring mah teu digajih oge teu nanaon, anu penting mah kuring bisa ngamalkeun elmu anu aya di kuring.. Keun bae ari rizqi mah Alloh nu ngatur, lain kuring., lain pamarentah.” Ustad ngajelaskeun ka anu nanya.

 

Belum Ada Tanggapan to “Gajih PNS Unggah 7%”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: