Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

MAMA RESEP PEPELAKAN

Di lingkungan Pasantren Assalafiyyah seueur pisan pepelaka,anu dihaja dipelak sareung anu jadi nyalira, teu dipelak. Anu dipelak,diantawisna kalapa, kopi, csu, salak,koneng,jahe,kacombrang, jsjb. Ari anu teu dipelak biasana anu jadina teh alatan kalong mamawa sikina ka kebon, nya jadi ngajangkungan tug nepika bisa diala,contona: jambu,pisitan,dukuh, menteng,jsjbna.

Ari anu dipelak mah , biasana mama sok ngadamel liangna heula, liang eta teh dieusian runtah heula sateuacanna dipelakan. Tah dimana parantos pinuh, binihna aya, nembe eta liang teh dieusian binih.
Kuacara kitu , teu aneh lamun hasilna mucekil. “Lamun hasilna mucekil, bisa nyuguhan tamu, ngajamu santri jeung tiasa ngajual ka pasar.”saur mamah ka santrina.

Mama gaduh lahan kanggo pepelakan teh sanes di lingkungan pasantren wae,oge aya anu di kidul (Sinarjaya), anu di lebak malih sapalihna teh dianggo madrasah.mushola sareung tempat ibaq, wudu,nyeuseuh,sareung gegeroh. Anu di Wetan dipelakan tangkal kayi sareung salak .Anu di Galanggang dipelakan salak sareung bubuahan anu sejenna. Aya oge anu di Cikampek dipelakan Jeruk.

Kaleresan anu di Cikampek mah legana sahektak, sadayana dipelakan jeruk. Padamelna khusus ngurus jeruk, teu anu lianna.Jeruk ngahasilkeun luar biasa, tiasa ngagajih tilu urang padamel,sareung tiasa ngabiayaan pasantren sareung keluarga.

Alhamdulillah hasilpepelakan teh manfaat pisan ngabantu kana kaperyogian Mama,di keluarga, pasantren ,sareung santri.

Belum Ada Tanggapan to “MAMA RESEP PEPELAKAN”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: