Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Ngaheulakeun Pangabutuh Batur

Umat Islam mah resep ngaheulakeun pangabutuh batur.Tukang dagang di Gunung Halu balanja ka Batujajar, keur saha ? Keur batur, Da ari anu dagangna mah ngan ngala saukur pangleuleuwihna, lolobana mah keur batur. Pang leuleuwihna oge keur batur, Lamun salaki keur pamajikan jeung keluarga, Pamajikan keur salaki jeung keluarga, Pamajikan anak batur salaki anak batur. Anak dibiayaan jeung diurus ku urang, ari geus gede geus hideung , geus baleg, geus loba pangabisa, geus boga pangalaman dikawinkeun ka batur.

Nyakitu oge tatangkalan. Hirup nyimpen cai, keur saha ? keur batur, Da manehna mah ngan saukur nyokot cai anu dibutuhkeun. Ari anu dibutuhkeunna mah ngan saukur supaya bisa hirup. Lolobana mah keur manusa. Manusa kacida lobana ngabutuhkeun caina, keur nginumna, keur mandina, keur masakna, keur wudhuna, keur kokocokna, keur ngumbah mobilna, keur ngepelna, keur nyeborna, ngamandian ingon-ingonna, keur listrikna. Teu bisa katektek lamun kabeh rek ditektek.

Gening kitu, loba pisan keur baturna sanajan bari tara inget ka anu merena. Naha atuh sok goreng ka anu mere ,puguh da batur oge sok tara hade ka urang. Naon atuh sok goreng ka batur?
padahal salilana urang butuh ka batur. Urang hade ka batur tangtu batur hade ka urang. Ulah diharepkeun bisa tentrem mun patugeng-tugeng mah , lamun teu silih eledan, lamun teu silih pikanyaah.
Lamun heunteu adil tantu bakal timbul kaancuran.

Silih asih, silih asuh, silih hargaan, silih perhatikeun mutlak dibutuhkeun geusan kamakmauran/

Belum Ada Tanggapan to “Ngaheulakeun Pangabutuh Batur”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: