Abiazmi’s Weblog
Just another WordPress.com weblog

Walanda Nyacag Bedug

Masigit nu aya di tukangen warung sangu H Syarif di pengkolan hareupeun Asrama Walanda di Batujajar remen dipake tempat ngaso//istirahat ku anu rek nyaba ka kota. angot nu rek istirahat teh ku anu geus laleumpangan jauh ti daerah Cihampelas atawa Cililin atawa daerah lainna..
Warung H Syarif kabilang rempeg ku jajanan nu dibutuhkeun ku anu hayang minuhan beuteung komo ku anu lapar.

Ari geus nyalse mah gura-giru nu istirahat teh marandi ngabersih keun jeung nyegerkeun awak sangkan aya sumanget deui pikeun neruskeun perjalanan. Nu biasana mah lamun seug geus beres mandi beres ngopi atawa dahar tuluy ngadon sholat di masjid jami H.Syarif.

Masjid H. Syarif antukna rame unggal waktu ku anu istirahat ,ngopi, mandi jeung nungadon sholat. Ari unggal waktu rek sholat fardlu sok ditakol bedug, oge sok dipake ngabejaan rek datangna bulan puasa atawa ngabejaan yen isukna teh arek puasa.Atawa ngabejaan waktuna rek lebaran. Masyarakat sok nyebutna teh ngadulag.

Nabeh bedug rek ngabejaan sholat beda jeung ngadulag. Ari ngadulag mah terus-terusan nepika rame kadenge na teh. Ari ku anu teu reuseupeun mah matak ngaganggu. Alatan ngaganggu waktu ngasona.

Kaalaman harita waktu rek lebaran masyarakat di sabuderen masjid H Syarif keur ngadulag, na eta mah datang walanda mamawa semurai jeung kampak , bari teu antaparah deui eta walanda teh nyacagan bedug ngabolongan kulit bedug, nepika eta bedug teh teu mangrupa deui, teuing bakat ku ambeg kusabab ngaganggu atawa kusabab ngewa pedah teu saagama. Antukna eta masjid teh ku walanda kudu dipindahkeun ka tempat anu leuwih singkur, ulah aya di eta tempat. Nya dipindahkeun ku H. Syarif teh di hareupeun Pasantren Batujajar nu sesepuhna KH. Sulaeman, putrana H. Syarif.

Belum Ada Tanggapan to “Walanda Nyacag Bedug”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: